Gestiune de Culoarea - Sters si de la ZERO

Am avut magnifica ocazie sa particip la un seminar timp de două zile în cadrul H.B.K. (Hochschule für Bildene Künste, Braunschweig), unde in fiecare zi nu mai puțin de 8 ore unde s-a vorbit doar despre un lucru: noile norme în gestiunea de culoare la nivel profesional. Trebuie să-i mulțumesc și d-nului Ulrich B. pentru invitația sa la acest seminar care a fost doar pentru cadrele didactice.

În aceste zile am înțeles ce înseamnă standardul D50, de ce eciRGBv2 și nu Adobe98 sau ProPhoto, gama L* perceptiv iar probabil cea mai mare revoluție care va urma in fotografia digitală și anume calibrarea si profilarea aparatelor digitale; de moment lucru imposibil cu produsele Adobe.

Persoana care m-a făcut să înțeleg și care mi-a explicat aceste concepte, mi-a dat răspunsuri raționale, care insfârșit m-a făcut să înțeleg procesul ca un tot unitar este d-nul Markus H. din cadrul basICColor Gmbh.

Gestiunea de culoare este într-o permanentă schimbare, se fac pași mari de la an la an. De aceea, ce se spunea acum 10 ani, azi nu se mai ridică la standardele profesionale.

Voi lua pe rând toate temele menționate mai sus și mai mult. Noi teste, noi calibrări, programe de revelare care lucrează intern cu orice profile de culoare.

Profilul unei camere digitale este echivalentul emulsiei în fotografia analogică. A început adevărata revoluție în fotografia digitală!

Comments

Popular posts from this blog

Beauty 3.0

Alinka

21 decembrie 2012. Murim tonți dreacului!