T.A.N.Z.

TANZ, adică  mai pe românește ”dans”. Însă T.A.N.Z. e școala de dans a unei persoane care m-a ajutat să gust un pic din actul scenic, pe nume Sylvia H. Era prin 2009 când ajunsesem pe pământurile Niedersachsenului și sub îndrumarea Sarei am insistat să caut un curs de dans.

Kassel sau Berlin?














Am găsit ceva mai bun, dans improvizat iar cea care se ocupa de acest curs săptămânal este persoana mai sus anunțată, mai exact ”Physical Theatre 1 - Bewegung als Kommunikation”. În joc era și proiectul meu unde aveam nevoie de aproximativ 24 de persoane iar acele doua ore săptămânale m-au adus mai aproape de studenții de la arte dramatice.

JouFixe 4, LOT Theater,
Studenți Artă Dramatică HBK Braunschweig















Așa am început eu să-mi mișc corpul, să învăț, să simt spațiul din jurul meu, să-l miros, să-l ating, să-l imit, să mă inspir din ceea ce era in jurul meu. Mi-a fost greu, de multe ori stăteam și nu puteam, nu aveam pornirea, nu aveam acel impuls să mă las purtat doar de sentimentele fără vreo intervenție rațională. Însă la sfârșitul primului semestru reușisem. Sylvia m-a chemat de multe ori și la studioul ei privat pentru ore suplimentare. A fost incredibil! Acum când stau și mă gândesc mă apucă un dor enorm de acele ore, de vocea ei blândă, de încurajările ei, de forța pe care ne-o transmitea.
Iar așa am ajuns cu spectacol pe scenă. Eu?! așa ceva?! să ajung pe scenă în fața unei audiențe? Dacă cineva mi-ar fi spus acest lucru cu un an în urmă îi spuneam ca-i dus rău cu sorcova! Adevărul e că mi-a plăcut la nebunie! Primele secunde au fost mai grele... chiar eu am deschis actul in sine. La sfârșit râsete, aplauze și mulțumiri! În această scenetă, dacă aș putea să-i spun așa, eu eram fotograful... dansam cu apararul în mână și declanșam pentru a surprinde instantanee la întâmplare. Fotografiile de mai jos sunt câteva exemple.
De la dans am învățat expresivitatea corporală, tehnici de relaxare și mă descurc mult mai bine în dirijarea modelelor.
Mulțumesc Sylviei, Enric, Raquel, care au fost acolo precum și colegilor de la artă dramatică din HBK Braunschweig.

Instantanee din timpul dansului,
TANZ Braunschweig, Sylvia H.

Instantanee din timpul dansului,
TANZ Braunschweig, Sylvia H.

Instantanee din timpul dansului,
TANZ Braunschweig, Sylvia H.












Foști Colegi, Repetiția generală, HBK Braunschweig

Moritz, Repetiția generală, HBK Braunschweig












Instantanee din timpul spectacolului,
HBK Braunschweig

Rauquel, Instantanee din timpul spectacolului,
HBK Braunschweig

Instantanee din timpul spectacolului,
partea a II-a, Grupa Avansată

Instantanee din timpul spectacolului,
partea a II-a, Grupa Avansată

Comments

Popular posts from this blog

Beauty 3.0

Alinka

21 decembrie 2012. Murim tonți dreacului!